Blog

January 16, 2017
Uitzicht schuurwoning

Tot rust komen in een schuurwoning

Wat is een schuurwoning?   We horen steeds meer over schuurwoningen, maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? Uiteraard denken we in de eerste plaats aan een schuur van een oude boerderij die renoveerd werd en nu gebruikt wordt als gezinswoning. Misschien zijn er ook mensen die in de veronderstelling zijn dat een schuurwoning tegen een ander huis aan schurkt. Om deze misverstanden de wereld uit te helpen, wijden we graag een artikel aan een zowel natuurlijke als praktische manier van wonen: de schuurwoning.   Wanneer spreken we over schuurwoningen?   Met een schuurwoning wordt een moderne vorm van huisvesting bedoeld die weliswaar qua vorm aan het ouderwetse agrarische gebouw doet denken, maar daar in de verste verte qua technologie enĀ  comfort nog maar zeer weinig gelijkenissen mee vertoont. Het minste van een wat je van een eigentijdse schuurwoning kunt zeggen is dat deze vorm van huisvesting modern oogt en verschillende modellen en verschijningsvormen kent. We geven graag enkele aanschouwelijke voorbeelden.   Een vrijstaande, gelijkvloerse woning, met klassieke overkapping   Wanneer u kiest voor een vrijstaande gelijkvloerse woning, dan kiest u alvast niet voor een klassiek uitziende woning. Dit type van huisvesting combineert naadloos het rustieke agrarische uitzicht van een schuur met alle modern comfort dat u zich maar kunt wensen. Omdat alle kamers zich op de begane grond bevinden, kunt u hier een leven lang blijven wonen, en hoeft u alvast nooit meer trappen te lopen wanneer u dit niet wenst of niet meer in staat bent om dit te doen. Wanneer u voor dit type van woning kiest dan biedt deze schuurwoning u het beste van twee werelden: alle modern comfort, een energiezuinige woning en de garantie dat u hier kunt wonen, ook al bent u niet meer van de jongste of wat minder mobiel.   Een woning met twee verdiepingen of woonlagen, al dan niet vrijstaand, met klassieke overkapping   Dit type van schuurwoning onderscheidt aanzienlijk van de klassieke schuur zoals wij die ons over het algemeen voorstellen. In de eerste plaats gaat het hier over een woning die meerdere verdiepingen telt en qua uitzicht naadloos aansluit bij tal van huizentypes die momentaal gangbaar zijn in de moderne architectuur. In feite doen enkel het dak en de vormgeving van de bovenverdieping nog aan een schuur denken. Dit is zonder twijfel de meest eigentijdse versie van de schuurwoningen zoals we die vandaag de dag kennen. Afhankelijk van uw voorkeur kan deze woning opgeleverd worden als een vrijstaande of een half-vrijstaande woning.        
December 20, 2016

Krijg uw boekhouding op orde

Het bijhouden van uw boekhouding is natuurlijk iets dat veel tijd kost. Daarnaast is het voor velen niet het leukste werk. Jammer genoeg is een eigen boekhouder inhuren niet altijd even betaalbaar. Gelukkig is het goed mogelijk om uw boekhouding zo makkelijk mogelijk voor uzelf te krijgen, met slecht een paar trucs zal het hele proces twee tot drie keer zo snel gaan. Natuurlijk zal het nog steeds niet het leukste werk zijn, maar zodra u meer overzicht heeft zal het een stuk minder frustrerend zijn.  

Houdt het overzichtelijk

  Uw boekhouding gaat meestal gelijk op met het fiscale jaar. In Europa loopt het fiscale jaar van 1 januari tot 1 januari het volgende jaar. Het is daarom aan te raden om uw boekhouding ook in deze termijnen bij te houden. Zo kan u een map bijhouden met al uw (betaalde) rekeningen, en heeft u altijd overzicht wanneer u iets heeft betaald. Mocht u het nog preciezer willen aanpakken, dan kan u het binnen een jaarmap zelfs per maand indelen. Hierdoor kan u gemakkelijk zien welke maanden duur voor u zijn.  

Markeer betaalde rekeningen

  Een veel voorkomend probleem is dat mensen het overzicht verliezen in hun rekeningen. Ze weten niet meer precies of een rekening betaald is of niet. Zelfs als ze mappen bij houden met betaalde en onbetaalde rekeningen kunnen ze gaan twijfelen of ze de rekening niet gewoon zijn vergeten te verplaatsen. Dit kan je simpel voorkomen door een betaalde rekening te markeren, zet bijvoorbeeld een grote vink met pen door de rekening zodra je hem hebt betaald. Zet vervolgens bij de punt van de vink de datum waarop je de rekening hebt betaald. Hierdoor kan je altijd snel zien wat je hebt betaald en wat niet.  

Print uw digitale rekeningen uit

  Veel van de huidige rekeningen worden u digitaal opgestuurd, of u moet ze digitaal voldoen. Dit is natuurlijk handig omdat u deze direct binnen krijgt, en direct kan betalen. Het is echter wel lastig om al deze rekeningen overzichtelijk bij elkaar te houden. Veel online bedrijven sturen u na aankoop van een product of service wel een betaalbewijs. Dit gaat meestal via Paypal of via een geautomatiseerd systeem van het bedrijf zelf. Print al deze rekeningen wel uit, het is namelijk beter om uw rekeningen op 1 plaats te hebben. U kan er natuurlijk ook voor kiezen om al uw rekeningen te digitaliseren, maar het is vele malen handiger om het fysiek te bewaren.   www.incassobureau.amsterdam